Alt det praktiske efter et dødsfald

Sponsoreret

10 jan, 2024

I de første dage efter et dødsfald er det svært at forstå, at et andet menneske ikke er her længere. Det er helt normalt, men det gør også, at det måske er en smule uvirkeligt at skulle sørge for en masse ting i forbindelse med dødsfaldet. Der er nemlig rigtig mange praktiske ting, der skal sørges for såsom at arrangere begravelsen og senere hen tømme dødsboet.

Begravelsen skal arrangeres

De fleste vælger typisk en kirkelig begravelse eller bisættelse. Forskellen på de to er, at kisten bliver sænket i jorden ved en begravelse, hvor en bisættelse afsluttes med, at kisten køres til krematoriet. 

En begravelse arrangeres typisk sammen med en bedemand, men du kan også selv stå for det, hvis du har overskud til dette. Hvis den afdøde selv har haft ønsker til sin begravelse, skal du ikke tage stilling til så meget. Men er der ingen ønsker, er det op til dig at tage alle beslutningerne omkring begravelsen. 

Når du skal tale med en bedemand, bør du medbringe den afdødes personlige papirer såsom dåbs- eller fødselsattest, en eventuel vielsesattest, eventuelle separations- eller skilsmissepapirer og sygesikringsbevis eller CPR-bevis.

Tømning af den afdødes hjem

På et tidspunkt er det tid til at tømme den afdødes hjem. Det bør du gøre, når du føler dig klar til det. Du kan selv stå for det hele, hvis du ønsker dette. Men du kan også lave en aftale med et firma, der tilbyder opkøb af dødsbo. Hvilken metode, der er den rette for dig, kan kun du selv afgøre.