Brug vin i køkkenet

Sponsoreret

1 nov, 2021

Vin er ikke blot til at nyde fra et vinglas. Vin giver alverdens madretter en afrundet smag, som forvandler en kedelig ret til noget lidt mere eksklusivt. Med den helt rette vin, kan du krydre maden på en anderledes og spændende måde. Det vil altså sige, at vinen ikke skal kunne smages direkte, men fungere ligesom, når du benytter salt, peber og andre krydderier i maden. I dette indlæg vil vi gøre dig klogere på, hvordan du kan bruge portvin i maden. Portvin har en helt særlig smag med noter, som er gode i mange retter.

Mad med rødvin

Brug rødvin for at bidrage med noter af mørke bær, blommer og en særlig varme. Du kan både koge og marinere kød i rødvin, men pas på ikke at bruge for meget, så smagen af rødvin overtager kødsmagen.

Brug Amarone, Shiraz og Zinfandel til vildtkød

Brug Bourgogne og Bordeaux til oksekød

Brug Valpolicella og Beaujolais til lyst kød

Mad med hvidvin

Hvidvin er en lækker smagsgiver i retter med skaldyr – og hvem elsker ikke hvidvinsdampede blåmuslinger? Men du kan også bruge hvidvin i marinader til fjerkræ eller svinekød.

Brug Pinot Blanc, Chardonnay eller Sauvignon Blanc, så du får en vin med den rette friskhed til retterne.

Mad med portvin

Sidst, men ikke mindst, skal der selvfølgelig også bruges portvin i madlavningen! Portvin er fantastisk, når det koges ind til en glace, der er lækkert til mørt kød. Er du ikke den store portvinsdrikker? Prøv dig alligevel frem med en portvin på tilbud, og opdag de den verden af muligheder, som åbner sig.

 

 

De mest populære danske designerstole

De mest populære danske designerstole

Danmark er kendt for sit bidrag til møbeldesignverdenen gennem årtier. Danske møbeldesignere har skabt ikoniske møbler, der kombinerer form, funktion og...

Gode råd til dig, der skal bygge nyt

Gode råd til dig, der skal bygge nyt

At skulle bygge nyt er en spændende, men også omfattende proces, der kræver grundig planlægning og overvejelse af mange forskellige faktorer. Uanset om du...