Det bør du vide om portvin

Sponsoreret

25 nov, 2021

Danskerne har taget portvin til sig i stor stil. Men det er de færreste, der ved ret meget om portvin. Vidste du for eksempel, at det kun er vine fra Duoro i Portugal, der må kaldes portvin? Det ved du heldigvis nu, så du kan brillere med dette næste gang, du drikker portvin i godt selskab. 

Portvin hører sammen med andet end risalamande

Rigtig mange mennesker forbinder portvin med risalamande, da den ofte indtages med denne dessert juleaften. Men portvinens historie starter helt tilbage i 1600-tallet, hvorfor den er langt mere end bare en god drik til risalamande. 

Portvin er nemlig en traditionsrig drik, der kommer i mange varianter. Det kan være alt lige fra en nøddeagtig Tawny til en frisk og hvid portvin. Det er endda også muligt at blande portvin med tonic, så du får en herlig sommercocktail.

Derudover kan det være en ren og skær nydelse at bruge portvin som aperitif eller som før nævnt i en herlig sommerdrink. Portvin er altså en særdeles alsidig vin, der kan bruges i mange forskellige sammenhænge. 

Fakta om portvin

Portvin er fremstillet af druer høstet i Portugal. Druernes saft, skaller og kerner gærer ind til, vinen opnår en alkoholprocent på seks til syv procent. Derefter tilføjes der druesprit, fordi man ønsker at stoppe gæringen samt at bevare restsukkeret i portvinen. 

Da portvin har et højere indhold af alkohol og restsukker, kan denne vin karakteriseres som en sød og karakterfuld vin. 

Typisk opnår en portvin at have en alkoholprocent på 20. Efterfølgende bestemmer både opbevaringsvarigheden og oplagringsmetoden, hvilken type portvin det ender med at blive.

Succes Starter med den Rette Arbejdsplads

Succes Starter med den Rette Arbejdsplads

Når du tænker på faktorer, der driver succes for en virksomhed, tænker du måske på produkter, marketing eller endda held. Men hvor ofte tænker du på selve...

Sådan indretter du din spisestue

Sådan indretter du din spisestue

En velindrettet spisestue skaber ikke kun en behagelig atmosfære for måltider, men fungerer også som et centralt samlingspunkt i hjemmet. Her er nogle...