Gode råd til indretning af ældreboligen

Sponsoreret

19 maj, 2023

Indretning af en ældrebolig inkluderer ofte flere hensyn, der skal tages, end ved indretning af en almindelig bolig. Det kan være vigtigt at tænke på, hvordan boligen kan gøres mere tilgængelig for ældre mennesker, så de kan få mest mulig glæde ud af deres sidste hjem.

Fokusér på badeværelset

En af de vigtige faktorer at overveje ved indretning af en ældrebolig er badeværelset. Det kan være en god idé at installere en håndbruser i brusebadet. En håndbruser giver større fleksibilitet, når de skal vaske sig, og den er derfor en god løsning til ældre mennesker, der måske har nedsat bevægelighed eller styrke.

En håndbruser kan give ældre mennesker større uafhængighed og mulighed for at klare sig selv i hverdagen. Med en håndbruser kan brugerne justere vandstrålen og rette den direkte mod de områder af kroppen, de ønsker at vaske. Det kan gøre det lettere at vaske sig og dermed øge trygheden og selvstændigheden.

Installér med brugeren for øje

Når der skal installeres en håndbruser, er det vigtigt at tage hensyn til ældre menneskers behov. Håndbruseren bør placeres i en højde, hvor det er let at nå den, og den bør også være nem at betjene.

Søg professionel hjælp. En VVS-installatør kan rådgive om, hvordan håndbruseren bedst installeres, og hvilke typer, der passer bedst til de forskellige behov.

Vælg en tilgængelig bruser

Det kan være en god idé at vælge en håndbruser med et stort greb, der er nem at betjene, også for personer med nedsat fingerfærdighed.

Derudover er det også vigtigt at vælge en håndbruser med en slange, der er lang nok til, at den kan nå rundt i brusekabinen. Det er også en god idé at vælge en model med en antislip-greb, der er nemt at gribe om, selv når det er vådt.

De mest populære danske designerstole

De mest populære danske designerstole

Danmark er kendt for sit bidrag til møbeldesignverdenen gennem årtier. Danske møbeldesignere har skabt ikoniske møbler, der kombinerer form, funktion og...

Gode råd til dig, der skal bygge nyt

Gode råd til dig, der skal bygge nyt

At skulle bygge nyt er en spændende, men også omfattende proces, der kræver grundig planlægning og overvejelse af mange forskellige faktorer. Uanset om du...