Hvordan drikker man rødvin?

Sponsoreret

1 okt, 2021

Rødvin er uden tvivl et af de mest populære valg, når det kommer til vin. Men rødvin bør ikke bare hældes ned i halsen. En drik så elegant som rødvin bør indtages på den helt rigtige måde. De fleste af os kan godt lide at nyde et par glas rødvin. Dog er det ikke mange, der ved, hvordan man drikker denne type af vin.

Tips til at drikke rødvin korrekt

At drikke rødvin er en oplevelse lige meget, om du drikker vinen til et måltid eller alene som nydelse en fredag aften. Derfor finder du her et par gode råd til, hvordan du drikker rødvin.

1. Tag et kig på etiketten på flasken

Start ikke med at hælde vinen i et glas. Prøv at læse etiketten på flasken for at få en forståelse af vinen, såsom oprindelseslandet, samt for at se hvor gammel den er.

2. Vælg det rigtige glas

Du kan ikke gå galt med dit valg af vinglas. I bund og grund kan du nemlig drikke rødvin fra ethvert glas. Men selvfølgelig er det en fordel at vælge et ordentligt vinglas til en god flaske rødvin.

3. Hæld vinen i glasset og slyng vinen rundt

Nu kan du hælde rødvinen i glasset og herefter begynde at slynge den rundt. Gør du dette, vil rødvinens aromaer blive frigivet.

4. Duft til vinen i glasset

Du kan nu dufte til vinen for at se, hvordan den dufter. Der er forskellige typer af aromaer, så det er værd at dufte til dem.

5. Smag vinen

Tag endelig en lille slurk herefter. Men slug ikke vinen med det samme. Lad vinen køre rundt på tungen og i hele din mund i et øjeblik. Brug lidt tid på at vurdere vinens smag.

De mest populære danske designerstole

De mest populære danske designerstole

Danmark er kendt for sit bidrag til møbeldesignverdenen gennem årtier. Danske møbeldesignere har skabt ikoniske møbler, der kombinerer form, funktion og...

Gode råd til dig, der skal bygge nyt

Gode råd til dig, der skal bygge nyt

At skulle bygge nyt er en spændende, men også omfattende proces, der kræver grundig planlægning og overvejelse af mange forskellige faktorer. Uanset om du...