Kom halsbrand til livs

Sponsoreret

30 sep, 2022

Halsbrand er en ubehagelig lidelse, der kan stjæle din nattesøvn, hvis det er kraftigt nok. Måske kender du også til følelsen af at havde spist et fedt måltid, som du har skyllet ned med et par kolde bajere. Når det bliver sengetøj, føler du, at du er ved at kvæles, og du placerer dig på alle fire, mens du bøvser som en drægtig gris for at trykudligne.

 

Lidelsen kommer, når syrebalancen i maven tipper over og bliver for sur. Det kan især være slemt om natten, da syren løber tilbage i spiserøret, når du lægger dig ned.

 

Der er et par måder til at komme det til livs.

 

Drik meget vand

Vand er med til at neutralisere syrebalancen i maven. Har du derfor haft en dag med meget fedt og alkohol, kan det være en god idé at skylle efter med et par liter vand. Det er vigtigt, at vandet er helt almindeligt vand og ikke sodavand eller danskvand med kulsyre i.

 

Elevationsseng

Det kan afhjælpe halsbrand en smule at ligge med hovedet hævet over kroppen. Her kan du stable nogle puder, men hvis du er hyppigt eksponeret for halsbrand, kan det være en god idé at købe dig en Tempur elevationsseng.

 

Her kan du justere på vinklen på madrassen alt efter behov, og kan altså også ligge helt fladt, når du ikke har problemer.

 

Tyggetabletter

Ved du allerede nu, at du skal til en julefrokost eller et lignende arrangement, som bliver prøvende for din mave, kan du købe en pakke syreneutraliserende tyggetabletter til at have liggende på sengebordet. De kan købes i håndkøb på apoteket.

 

Tal med din læge eller dit apotek, hvis du ønsker tyggetabletter, da der altid er mulige bivirkninger ved håndkøbsmedicin, som måske viser sig at være endnu værre end din halsbrand.

 

De mest populære danske designerstole

De mest populære danske designerstole

Danmark er kendt for sit bidrag til møbeldesignverdenen gennem årtier. Danske møbeldesignere har skabt ikoniske møbler, der kombinerer form, funktion og...

Gode råd til dig, der skal bygge nyt

Gode råd til dig, der skal bygge nyt

At skulle bygge nyt er en spændende, men også omfattende proces, der kræver grundig planlægning og overvejelse af mange forskellige faktorer. Uanset om du...