Portvin – den perfekte følgesvend til dessert eller kaffe

Sponsoreret

31 jan, 2022

Er du på udkig efter en god drikkevare, som er perfekt at servere for dine gæster, når I skal nyde en fin dessert? Så er portvin en fortrinlig ledsager, som bringer nydelsen af desserten op på et helt nyt niveau. Mange forbinder dog portvinen med gamle dage og ældre mennesker, men sådan behøver det slet ikke at være, for i dag har danskerne i høj grad taget den fine drik til sig, og mange nyder den sågar i stor stil. 

 

Sådan vælger du den bedste portvin

Den klassiske portvin hører ikke kun til juleaften, og til den klassiske dessert ris a la mande. For rent faktisk er den populære drik også god til mange andre ting. Du kan sagtens nyde et enkelt glas portvin uden tilbehør, men også til andet mad, særligt til det søde køkken. Der er ikke noget at sige til at portvin i dag er blevet så populært, da sødmen fra den søde vin, komplementerer den søde dessert helt perfekt. 

 

Sørg for at servere din portvin i den rigtige temperatur

Når du skal nyde et glas portvin, og uanset om den skal nydes sammen med en sød dessert eller ost, så handler det om finde den rette temperatur på din portvin. En god tommelfingerregel er, at portvinen skal serveres når temperaturen er cirka 16 grader. Når du har nydt et enkelt glas eller to, kan du nemt opbevare portvinen i køleskabet. På den måde vil portvinens holdbarhed kunne forlænges i lang tid. 

Få inspiration til dit nye spisebord

Få inspiration til dit nye spisebord

Står du og mangler et spisebord, er du landet det helt rigtige sted! Der fås mange spiseborde i forskellige materialer og former, der passer perfekt ind i...