Repair café – i bæredygtighedens navn

Sponsoreret

1 maj, 2022

Måske er du stødt på udtrykket ’Repair Café’, eller en afart deraf som for eksempel ’Fikseværksted’. Men hvad er sådan en ordning så for noget?

 

En Repair Café består af en række frivillige, der typisk mødes en gang hver eller hver anden uge. De frivillige har typisk hænderne skruet ordentligt på, så de kan fikse forskellige ting fra hjemmet.

 

Områdets befolkning møder så op til den lokale Repair Café med ting fra hjemmet, der af den ene eller anden grund ikke virker længere. Det kan være lamper, vaser eller en gammel Moccamaster. ’Kunden’ får repareret varerne mod et enten lille eller valgfrit beløb, der skal sørge for at caféen kan købe maling, værktøj og Moccamaster reservedele.

 

Missionen

Tiltaget bliver mere og mere populært, og passer perfekt i tidsånden. Hele idéen med at ordne gamle husgenstande er forsøget på at minimere vores forbrug, og undgå at købe nye ting, så snart der er det mindste galt med, det vi allerede ejer.

 

Derfor er prisen på at få sine ting ordnet også overvejende symbolsk. Det skal kunne betale sig at få det fikset, i stedet for at købe noget nyt. Det skal heller ikke være en forretning, der giver det store overskud, men et lille etablissement der akkurat løber rundt.

 

De frivillige

Som besøger af en Repair Café er det vigtigt at huske på, at de der ’arbejder’ der er frivillige. Hvis det ikke lykkes at fikse lige din ting, bør du bære over med personalet.

 

Det er som regel pensionerede håndværkere, der savner selskab og noget at rode i, du kan møde her. Men der er også grænser for, hvad de kan hjælpe med. Du kan for eksempel ikke forvente, at din gamle bilmotor kan få en overhaling dernede. Der er tale om småreparationer af hverdagsting.

Dyrk kærligheden i hverdagen

Dyrk kærligheden i hverdagen

Kloge hoveder fortæller os, at forelskelsesfasen varer i ti måneder. Herefter kan man selvfølgelig godt elske hinanden, men den der euforiserende følelse af...

Skal du på en weekendfisketur?

Skal du på en weekendfisketur?

Har du længe drømt om at tage på en fisketur i en weekend? Og har du endelig fået samlet et par venner eller familiemedlemmer, der gerne vil tage med dig? Så...