Sådan håndterer du høje benzinpriser

Sponsoreret

30 maj, 2022

Benzinpriserne er på himmelflugt. Det er der vist ikke længere en bilejer, der ikke har opdaget. Desværre er der ikke de store udsigter til, at de falder lige foreløbigt. Så hvordan kommer man de forbandede priser til livs. De gør jo et stort indhug i vores privatøkonomi.

Der er flere løsninger, og den rigtige, er den der passer dig allerbedst.

Ny bil

Dem der bløder hårdest under de høje priser, er de bilejere der har gamle biler. De gamle biler er ikke særligt økonomiske at køre rundt i. Derfor kan det godt betale sig at anskaffe sig en splinterny bil, der kører længere på literen.

Har man ikke råd til at betale en ny bil kontant, bør man kigge mod en leasingløsning. Vælger man at lease, bør man kigge mod biler, der er kendte for deres gode benzinøkonomi. Det kunne for eksempel være en Volkswagen. VW leasing kan gøres både billigt med deres mindste bil Up, men kan også tilfredsstille kunder, med behov for en større bil.

Samkørsel

Har du ingen eller meget få penge, kan du og dine kollegaer indgå i en form for samkørselsordning, hvor I følges til arbejde, mod, at i deler udgifterne, der er forbundet med turen, såsom benzin og slitage på bilen.

Samkørsel forudsætter selvfølgelig, at I kan holde ud at følges til arbejde hver morgen. En samkørselsordning kan deles af mellem to og fem mennesker.

Elbil

Til sidst kan det overvejes at erhverve sig en elbil, da den i sagens natur ikke kører på benzin, men elektricitet. Det er dog begrænset, hvor mange penge der reelt er at sparre her, da elpriserne i private hjem også er steget.

Har man beklædt sit hjem fra top til tå med solceller, kan der alligevel være en større sum penge at sparre.

Skal du have ny bil? 

Skal du have ny bil? 

Find Drømmebilen i Silkeborg: En guide til køb af brugte biler At investere i en ny bil er en betydningsfuld beslutning, og når du overvejer at købe en brugt...

Udforsk mulighederne med et whiteboard

Udforsk mulighederne med et whiteboard

Whiteboards er en uvurderlig ressource i både professionelle og personlige miljøer. De giver dig mulighed for at brainstorme, organisere og udtrykke dine...