Sådan kommer du i gang med skemad

Sponsoreret

18 jan, 2022

Sundhedsstyrelsen anbefalinger lyder, at man skal amme sit barn til det er omkring seks måneder gammelt, for derefter at gå i gang med skemad. I virkelighedens verden svinger det meget fra baby til baby, og nogle børn vil være klar til skemad allerede fra de er omkring fire eller fem måneder gamle.

Her er det vigtigt at holde øje med om dit barn overhovedet er klar. Alt for mange forældre prøver ofte at prakke deres børn noget på, fordi de tænker, at det er tid. Hvis dit barn ikke er klar til skemad, når de er fire måneder gamle, skal det ikke tvinges ned.

Når I starter med at bruge skemad, er det vigtigt, at i lader barnet lege lidt med maden. I starten er det, at barnet sanser maden, nemlig vigtigt. Barnet skal lære at blive tryk ved, de nye smage og fornemmelser maden giver.

 

Når I starter

Når I vurderer, at barnet er klar til skemad, er det en god idé at starte ud med noget letfordøjeligt. Så selvom spaghetti bolognese mos lyder lækkert, må den lige vente lidt endnu. Start i stedet med en mos lavet på grøntsager. I kan også prøve jer frem med en mild grød fra semper. Her bør man starte med en grød, der ikke indeholder for meget gluten. Det kunne være en majsgrød.

Når I serverer den nye skemad, må den ikke være rygende varm. Den må heller ikke være for kold. Husk, at jeres barn er vant til mælk direkte fra en kvindekrop. Sørg derfor for, at grøden er cirka 37 grader varm.

Når I starter med skemad, betyder det ikke, at mælk bliver overflødigt – det er stadig hovedmåltidet. I stedet skal skemaden lidt efter lidt overtage for modermælken. Det må ikke gå for hurtigt.

Succes Starter med den Rette Arbejdsplads

Succes Starter med den Rette Arbejdsplads

Når du tænker på faktorer, der driver succes for en virksomhed, tænker du måske på produkter, marketing eller endda held. Men hvor ofte tænker du på selve...

Sådan indretter du din spisestue

Sådan indretter du din spisestue

En velindrettet spisestue skaber ikke kun en behagelig atmosfære for måltider, men fungerer også som et centralt samlingspunkt i hjemmet. Her er nogle...