Tips til at vælge en loftsmaling

Sponsoreret

31 jul, 2022

Farven på dit loft spiller en afgørende rolle i forhold til den overordnede følelse i et rum. Selvom mange bruger en hvid maling til et loft, så er denne farve ikke din eneste mulighed. Læs med videre her og find ud af, hvordan du kan vælge den bedste farve til dit loft her.

Hvid er det sikre valg

Et loft er en stor del af ethvert rum. Dog får loftet typisk ikke særlig meget opmærksomhed, og de fleste vælger bare at male loftet hvidt. Den hvide farve er uden tvivl også det mest sikre valg. 

Men du behøver ikke at gå med denne farve. Der er skam en masse andre farver, som du kan kigge nærmere på, når det kommer til loft maling. Naturligvis er den hvide farve i mange tilfælde den bedste løsning.

Dine andre muligheder

Hvis du aldrig har overvejet noget ud over den neutrale hvide farve, går du måske glip af en mulighed for at tilføje noget nyt til dit hjem. 

Når du vælger loftsfarver, kan du overveje, hvilken farve der passer bedst til dit hjems arkitektur, vægfarver, pynt og møbler. Du kan derfor sagtens vælge en mørkere farve, hvis du har lyst til det. Dog er der nogle ting, du skal være opmærksom på.

Sådan vælger du en loftsmaling

Som hovedregel føles lyse lofter højere, mens mørkere farver vil få loftet til at føles lavere. Men det betyder ikke nødvendigvis, at rummet vil føles klaustrofobisk. Visuelt sænkede lofter kan fremkalde en hyggelig og intim følelse. 

Ligesom når du vælger vægfarver, skal du kigge på lyskilden og styrken af lys, som rummet modtager på det tidspunkt, du oftest bruger det. For eksempel skaber lyst dagslys, der skinner på et rødt, lyserødt eller himmelblåt loft, en luftig følelse.

 

Få inspiration til dit nye spisebord

Få inspiration til dit nye spisebord

Står du og mangler et spisebord, er du landet det helt rigtige sted! Der fås mange spiseborde i forskellige materialer og former, der passer perfekt ind i...